اجتماع اخبارشهرستان فردوس خانواده

عملکرد بهزیستی فردوس در سالی که گذشت

 

شیرزاد – رئیس اداره بهزیستی شهرستان فردوس همزمان با هفته بهزیستی خدمات یکساله  این اداره را در حوزه های توانبخشی، اجتماعی، توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد و امور مشارکتهای مردمی در جمع اصحاب رسانه شهرستان تشریح کرد

توانبخشی

محمد جواد نوروزی مقدم حوزه توانبخشی را اصلی ترین حوزه ارائه خدمات بهزیستی به معلولین دانست و افزود :  تعداد معلولین تحت پوشش این حوزه 1468نفر است که 960 خانوار مستمری بگیر و دریافت کننده هزینه معیشت جمعا به مبلغ 860 میلیون تومان بصورت ماهیانه هستند که تعداد 24نفر معلول ضایعه نخاعی علاوه بر دریافت مستمری در ماه حدود دو میلیون و صد هزار تومان و در مجموع 450/000/000میلیون ریال دریافت می کنند و تعداد 163توانخواه  شدید علاوه بر دریافت مستمری ،کمک هزینه حق پرستاری و مددکاری دو میلیون و صد هزار ریال  و در مجموع  3/423/000/000  میلیون ریال  نیز اضافه دریافت می کنند .

وی ادامه داد : جامعه هدف ما در سال 1402بابت کمک هزینه درمان ،کمک هزینه مناسب سازی محیط زندگی ،کمک هزینه ایاب و ذهاب ،کمک هزینه شهریه دانشجویان و تحصیل  و کمک هزینه ازدواج و کمک هزینه بلاعوض اشتغال ،توانپزشکی و سایر خدمات متنوع مبلغ22/114/465/500  میلیون ریال از اعتبارات ابلاغی سازمان کمک بلاعوض دریافت نموده اند.

نوروزی مقدم اظهار داشت : مبلغ 27 میلیون تومان به  16 نفر جهت تامین وسایل کمک توانبخشی و بهداشتی ونیز  وسایلی مانند ویلچر معمولی و ویلچر حمام و برانکاردی، تشک مواج ،سمعک،واکر،عصا و سایر اقلام ریز و درشت پرداخت شده است .

وی افزود : خدمات به معلولین ساکن درروستا از طریق برنامه  توانبخشی مبتنی بر جامعه یا CBR انجام می شود  این برنامه با هدف بردن خدمات در روستا وتوانمد سازی واموزش معلولان در محل زندگی با همکاری بخشداری ها و دهیاران محترم انجام می گیرد که در سال 1402 مبلغ   937/546/000میلیون  ریال جهت اجرای برنامه ها در روستاها هزینه شده است .

اجتماعی

رئیس اداره بهزیستی شهرستان فردوس در این نشست  به تشریح فعالیتهای یکساله سه دفتر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، امورکودکان و نوجوانان ودفتر آسیب ها در حوزه اجتماعی پرداخت .

نوروزی مقدم اظهار داشت : دفتر زنان سال گذشته 162 پرونده زنان سرپرست خانوارمستمری بگیر داشته که105 پرونده غیر قابل بازتوان مانند افراد مسن که توانایی کار کردن ندارند  و 57 پرونده قابل باز توان بوده و همچنین 32 پرونده داری فرزند دوقلو و بالاتر بوده  که علاوه بر خدمات مددکاری و پرداخت ماهیانه مستمری ، در زمینه های آماده سازی شغلی , توسعه گروهای  همیار , ودیعه مسکن تهیه لوازم ضروری , کمک هزینه درمان, شهریه تحصیلی و دانشجویی , سرمایه کار , بیمه زنان  شهری و روستایی ارائه خدمت داشته است.

وی افزود :  این دفتر در خصوص آماده سازی شغلی مبلغ 50/000/000 تومان ،سرمایه کار  مبلغ 504/000/000 تومان ، ودیعه مسکن مبلغ  501/000/000  تومان ، کمک هزینه درمان  مبلغ 29/000/000تومان ،تهیه لوازم ضروری مبلغ 110/000/000تومان، کمک هزینه تحصیلی فرزندان مبلغ 11/800/000تومان هزینه پراخت کرده است .

نوروزی مقدم با اشاره به فعالیت 3 گروه همیار در زمینه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار ،ایجاد اشتغال و کسب در آمد دفتر زنان بیان داشت : این دفتر از سال 1401 در جهت  توانمند سازی از جمله ایجاد اشتغال و… برای 30 زن سرپرست خانوار حق بیمه بازنشستگی تامین اجتماعی پرداخت می کند .

وی افزود : در راستای اجرای  قانون جوانی جمعیت  و فرزندآوری و حمایت از خانواده های فرزندان دوقلو و بالاتر از نیمه سال 1400 خانواده های دارای فرزندان دوقلو در دهک درامدی 1 تا5 و خانواده های دارای فرزندان 3 قلو و بیشتر در دهک درامدی 1 تا 7 از خدمات مستمری ماهیانه (به کلیه اعضاء خانوار  بر اساس بعد خانوار )و سایر خدمات بهزیستی بهره مند می باشند.

رئیس اداره بهزیستی فردوس با اشاره به خدمات این سازمان در سه بخش  خانه های کودکان و نوجوانان ، فرزندان امدادبگیر(کودکان تحت مراقبت در خانواده) و  فرزند خواندگی در دفتر امور کودکان و نوجوانان اظهار داشت : خانه مهر پسران با 11 فرزند و خانه مهر دختران با 10 فرزند در رده سنی 18-12 سال بصورت شبانه روزی ارائه خدمت می کنند که ظرفیت هر خانه 20 فرزند است و بهزیستی جهت هر فرزند به این مراکز به صورت ماهیانه مبلغ 26/000/000 ریال پرداخت می کند.

محمد جواد نوروزی مقدم افزود : فرزندان امدادبگیر شامل فرزندان تحت مراقبت نزد خانواده است که در طی سال 1402 تعداد 14 فرزند تحت مراقبت بصورت ماهیانه هر فرزند 25/000/000 ریال بهره مند شده اند و همچنین 7 نفر از  فرزندانی که طی سالهای اخیر از خانه ها ترخیص و  هدایت به زندگی مستقل  شده اند در زمینه  خرید لوازم ضروری  منزل و کمک هزینه معیشتی مبلغ 140/000/000 میلیون تومان کمک شده است و به  2 نفر نیز مبلغ 28/000/000 میلیون تومان بابت کمک هزینه ازدواج،خرید لوازم ضروری و ودیعه مسکن پرداخت شده است که علاوه بر این بیمه آتیه 21 نفر از فرزندان خانه و خانواده نیز همه ساله پرداخت می گردد.

وی در خصوص اورژانس اجتماعی هم گفت : این مرکز بعنوان  مرکز کاهش بحران و جرم زدایی  برای افراد در معرض آسیب و آسیب دیده  با مراجع محترم قضایی و نیروی انتظامی همکاری می کند که مرکز فردوس با 8 نفر پرسنل بصورت 2شیفت صبح و عصر و در تمام شبانه روز و ایام تعطیل به صورت آنکال فعالیت دارد و مسائلی مانند همسر آزاری،کودک آزاری،خودکشی،اختلاف  خانوادگی،زوجین در معرض طلاق،زنان و دختران در معرض آسیب،مبتلایان به اختلال هویت جنسی و سایر افراد با  شرایط بحرانی می تواند خدمات ارائه نماید .

نوروزی مقدم آمار مراجعین به مرکز مداخله در بحران در سال 1402تعداد 1613 مورد عنوان کرد و افزود : از این تعداد مراجعین به مرکز مداخله 422مورد زن و108مورد مرد بوده اند و برای   178 مورد پرونده تشکیل شده است .

وی با اشاره به کارگاههای حرفه آموزی ، سواد آموزی، مهارتهای زندگی ، مشاوره های گروهی  اورژانس اجتماعی گفت :  علاوه بر بسته های حمایتی و غذایی و بازدید منزل همکاران ما در بعضی موارد برای مداخلات تخصصی تر ارجاع هایی به سایر مراکز درون سازمانی  بهزیستی  و مراکز برون سازمانی سایر ارگان ها داشته اند .

نوروزی مقدم اعتبارات اورژانس اجتماعی در سال 1402در حمایت از اقشار آسیب دیده اجتماعی را مبلغ 21/000/000تومان اعلام کرد .

توسعه امور پیشگیری

رئیس اداره بهزیستی شهرستان فردوس به تشریح فعالت یکسال گذشته  حوزه  توسعه امور پیشگیری این اداره در قالب چهار دفتر پیشگیری از  معلولیت ها، پیشگیری و درمان اعتیاد ،پیشگیری ازآسیبهای اجتماعی ومشاوره وامور روان شناختی پرداخت و گفت : طی سال گذشته در دفتر پیشگیری از معلولیت ها، طرح غربالگری شنوایی نوزادان به تعداد 1081نوزاد شهری وروستایی(پوشش102درصدی)وشناسایی شش نوزاد دارای افت شنوایی وانجام مداخلات درمانی برای انان صورت گرفت .همچنین غربالگری شنوایی کودکان 3 تا 5سال به تعداد 1231کودک و معاینه و غربال بینایی برای  2459 نفر از کودکان 3 تا6 ساله شهرستان در مناطق شهری وروستایی انجام شده است.

نوروزی مقدم با اشاره به ارجاع 32 نفر  متقاضی انجام مشاوره ژنتیک به مراکز ژنتیک مرکز استان طی سال گذشته وحمایت مالی جهت انجام آزمایشها اظهار داشت : متاسفانه با برداشتن قید اجبار از مشاوره ژنتیک خیلی ها از انجام آن سر باز می زنند در حالی که سازمان بهزیستی برای افراد تحت پوشش رایگان و برای دهکهای 1 تا 3  یاری برگ 50 درصدی ارائه می کند که متقاضیان می توانند تا 3 جلسه از آن استفاده کنند و اگر در جریان مشاوره مشکل ژنتیکی محرز شود تحت حمایت سازمان قرار می گیرند.

وی افزود از سهمیه 80 نفری شهرستان فقط 32 نفر معرفی شده اند در حالی که این مشاوره نقش کلیدی در پیشگیری از معلولیتها  دارد .

نوروزی مقدم از اجرای طرح اگاهسازی و پیشگیری از معلولیت ها ویژه مددجویان حوزه اجتماعی وتوانبخشی به تعداد  80 نفر واجرای طرح اگاهسازی پیشگیری از معلولیت های دوران سالمندی برای 210 نفر هم گفت .

وی در ادامه به عملکرد دفتر پیشگیری ودرمان اعتیاد پرداخت و گفت :  یکی از فعالیت های دفترپیشگیری ازاعتیاد  معرفی خط ملی اعتیاد در سطح جامعه و اجرای طرح کارزاررسانه ای پیشگیری از اعتیاد بود که این امر در سال 1402 طی دو مرحله در شهرستان انجام شد .

همچنین  اجرای طرح کیان دردومحیط کاری(پیشگیری ازاعتیادمحیط کار)و آموزش 56  نفراز پرسنل محیط های کاری، اجرای طرح پازک  ( پیشگیری از اعتیاد زنان وکودکان)دردومحله شهری وروستایی و آموزش 54 نفر از همسران افراد مصرف کننده مواد ، اجرای طرح ارتقای توانمندیهای شناختی رفتاری جهت 42 نفر از بانوان محلات آسیب خیز شهرستان از دیگر اقدامات این دفتر بوده است .

نوروزی مقدم در خصوص اقدامات درمانی اعتیاد گفت :397  نفر در مراکز سرپایی و 260  نفر در مرکز اقامتی جوانه زندگی طی سال گذشته تحت درمان بوده اند و 15 نفر از معتادین بهبود یافته تسهیلات اشتغالزایی دریافت کرده اند .

وی در خصوص عملکرد دفترپیشگیری از آسیب های اجتماعی این اداره اظهار داشت : اجرای طرح همیاران پایگاه  سلامت اجتماعی و  طرح مشارکت اجتماعی همیاران به تعداد 10نفر ،اجرای طرح مشارکت اجتماعی جهت سه گروه  نوجوانان و یک گروه زنان جمعا به تعداد  72 نفر ، اجرای پویش  پیشگیری از خودکشی و اجرای فعالیتهای اطلاع رسانی و آگاهسازی برای 200نفر ،اجرای طرح خود مراقبتی (آگاه سازی زنان و دختران با تاکید بر خود مراقبتی )در دو  گروه زنان و دختران به تعداد 60 نفر و اجرای طرح مادر کودک برای 17 نفر از مادران باردار در این دفتر طی سال گذشته انجام شده است .

نوروزی مقدم افزود : 1540 نفر از خدمات مشاوره ای در چهار مرکز مشاوره غیر دولتی ویک دفتر مشاوره دولتی تحت نظارت درقالب 1817جلسه مشاوره دریافت کرده اند و همچنین  219زوج متاضی طلاق ساکن فردوس وسرایان در سامانه تصمیم ثبت نام کرده اند که 125 زوج از خدمات غربالگری و مشاوره طلاق بهزیستی بهره مند شده اند .

وی به اجرای طرح آموزش پیش از ازدواج و آموزش خانواده  ، بلوغ و نوجوانی برای  655 نفر بصورت حضوری اشاره کرد و افزود : اجرای طرح غربالگری اضطراب 400کودک 5تا 6 ساله  شهرستان و اجرای طرح محب دردو محله نیز از دیگر اقدامات دفتر مشاوره وامور روان شناختی این اداره طی سال گذشته بوده است .

مشارکتها

رئیس اداره بهزیستی شهرستان فردوس در نشست خبری به تشریح  فعالیتهای این اداره در حوزه مشارکتها هم پرداخت و گفت : در سال گذشته 65  نفر به بانکهای عامل معرفی شدند و بالغ بر 10 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه با بهره 4 درصد و بازپرداخت 7 ساله از 100 تا 300 میلیون تومان دریافت نموده اند و علاوه بر این نیز  100 میلیون تومان بصورت بلاعوض در راستای کمک به امر اشتغال پرداخت شده و  91 نفر هم از انشعابات رایگان آب ،برق،گاز و صدور و عوارض پروانه ساختمانی با همکاری دستگاه های مربوطه بهره مند شده اند.

نوروزی مقدم با اشاره به طرح پرداخت بیمه های  کارفرمایی و خویش فرمایی معلولین و مددجویان اشتغال یافته در کارگاهها و مراکز غیردولتی اظهار داشت : حق بیمه این عزیزان توسط بهزیستی پرداخت می شود و علاوه بر این نیز حق بیمه  90 زن سرپرست خانوار به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می گردد که طبق قوانین و مقررات سازمان تامین اجتماعی در آینده بازنشسته و بازتوان شده و از چرخه حمایت خارج می گردند .

وی افزود : در بخش مسکن معلولین و مددجویان با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، اداره راه و شهرسازی و سایر دستگاه های همکار تعداد 21 واحد مسکن دو عضو معلول و تک معلول سرپرست خانوار در حال احداث است که از خدمات بلاعوض  این سازمان در امر ساخت مسکن بهره مند می شوند که تا کنون تعداد 7 واحد آماده و تحویل مددجو گردیده است و مابقی نیز در صورت تامین اعتبار تا پایان سال 1403 واگذار می شود .

نوروزی مقدم تصریح کرد :  در راستای طرح اقدام ملی مسکن تعداد 300 خانواده فاقد مسکن ثبت نام کرده اند که تا کنون به  84 متقاضی  زمین تخصیص یافته و عملیات اجرایی با استفاده از معافیت های پیش بینی شده و کمکهای بلاعوض بهزیستی آغاز گردیده که برای مابقی نیز پس از تخصیص زمین اقدامات لازم صورت خواهد گرفت و کمکهای بلاعوض در حال حاضر به خانواده های دو عضو معلول سرپرست خانوار جهت احداث واحد مسکونی بالغ بر 200 میلیون تومان و جهت سایر معلولین واجد شرایط بالغ بر 100 میلیون تومان می باشد.

وی گفت :  در راستای کمک به مستاجرین تحت پوشش در سال گذشته بالغ بر 3 میلیارد تومان تسهیلات با بهره 4 درصد و با بازپرداخت 10 ساله به 36 خانوار پرداخت شده و مبلغ 850 میلیون تومان نیز بصورت بلاعوض به 13 خانوار نیازمند مستاجر واجد شرایط بعنوان ودیعه مسکن پرداخت شده است.

نوروزی مقدم در ادامه با اشاره به ثبت موسسات و مراکز تحت نظارت این سازمان در شهرستان فردوس در سامانه ثبت وصدور مجوزها  اظهار داشت : علاوه بر فعالیتهای ذکر شده 25 مرکز و موسسه غیر دولتی تحت نظارت مستقیم این اداره مشغول فعالیت هستند که در سال گذشته بابت انجام فعالیتهای نگهداری،آموزشی،توانبخشی و مددکاری بصورت ماهیانه برای  هر مدد جو از چهار میلیون و دویست هزار تومان تا پنج میلیون و چهارصد هزار تومان بصورت بلاعوض دریافت می کنند که متاسفانه پاسخگوی یک سوم هزینه ها است .

وی میزان مشارکتهای نقدی خیرین و نیکوکاران شهرستان و سایر استانها در طول سال گذشته را بالغ بر 3 میلیارد و 700 میلیون تومان وکمکهای غیر نقدی را  6 میلیارد و 200 میلیون  تومان عنوان کرد .

نوروزی مقدم  با اشاره به کسب رتبه برتر این اداره در  ارزیابی عملکرد سال 1402ادارات بهزیستی استان گفت : اداره بهزیستی شهرستان فردوس در ارزیابی  9 حوزه تخصصی توانست در 5 حوزه رتبه اول و در 3 حوزه رتبه دوم و در یک حوزه رتبه سوم را کسب کند و در مجموع رتبه بندی حائز رتبه اول استان شود.

 

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.