فردوس قرن پانزدهم
🔶پیشرفت موتور محرک مناطق و امید بخش مردم است.اگر منطقه ای ازقافله پیشرفت عقب بماند ،نه تنها در اقناع افکار ساکنانش محروم است بلکه جذابیتی برای دیگران در ورای آن منطقه ندارد.
🔶از ارکان پیشرفت ایجاد زیر ساختها و امکاناتی است که ساکنان یک شهر در آن احساس تعلق و وابستگی داشته باشند و دغدغه های اساسی آنها مانند اشتغال ،بهداشت و درمان و رفاهی تامین گردد.
🔶اگر بخواهیم با یک مثال این مقوله را تبیین کنیم می توان به نوع سرمایه گذاری ها در یک منطقه اشاره کرد بطوریکه نهادی مانند آستان قدس رضوی هم می تواند صنعت و کشاورزی را به یک منطقه ارمغان بیاورد و هم می تواند در امور دیگر سرمایه گذاری کند.لذا در صورتیکه اشتغال، آورده دولت و نهادها به منطقه ای باشد سایر امور نیز بدنبال آن در منطقه زمینهسازی خواهد شد.
🔶از دیگر اقداماتی که می تواند زمینه پیشرفت شهر ها گردد اقدامات اساسی و بنیادی می باشد ،به عنوان مثال شبکه جمع آوری آبهای سطحی واستخر ذخیره آب،استخر یک میلیون متر مکعبی بلده،شبکه جمع آوری فاضلاب از جمله نمونه هایی است که می توان به آن اشاره کرد.
🔶تقویت زیر ساخت های شهری که منجر به روان شدن ترافیک شهری نیز می گردد مانند تابلوهای راهنمای شهری ،تعریض خیابانها و یا تبدیل آنها به بلوار،خروج خیابانها از بنبست ،بازگشایی معابر اصلی شهری و شبکه سازی خیابانها از جمله عوامل رغبت به سکونت در شهرهاست.
🔶حال اگر به این عوامل توسعه نشاط و شادابی اجتماعی را نیز بیفزاییم مسیر رشد و توسعه هموار خواهد شد.
🔶پیشنهاد می گردد در مسیر پیشرفت فردوس از اقدامات پوپولیستی که صرفا برای کوتاه مدت جلوه و نمود دارد اجتناب شود و کارهای اساسی که نیازها و مشکلات عمده شهری را مرتفع می کند مدنظر قرار گیرد.
🔶فردوس امروز از اجاره های افسار گسیخته رنج می برد و مغازه داران کم کم بازار را به کنج خانه هایشان سوق می دهند،حمل و نقل درونشهری و برون شهری (مسیر بیرجند)با مشکلات عدیده ای برای مسافرین و رانندگان همراه است.
🔶دولت سرمایه گذاری در فردوس ندارد. آستان قدس علیرغم تمایل به سرمایه گذاری ( به دلیل تردد انبوه زائران امام هشتم )در فردوس بااقبال چندانی همراه نبوده است.بهداشت و درمان فردوس هنوز کاستی های زیادی را بهمراه دارد و دلیل آن ارجاع زیاد بیماران به دو دانشگاه علوم پزشکی اطرافش می باشد که گاه با فوت عزیزانمان همراه است. سرمایه گذارن ارتباط آسانی بافردوس ندارند و در آخرفردوس شهری است که بیشتر دست بخش خصوصی و نهادهای خیریه در کار آفرینی است تا دولت،گویی پولهای دولتی بر خلاف سایر شهرستانهاکه هزاران میلیارد تومان در حوزه صنعت ،آب و….صرف می شود برای فردوس حکم حرام الهی را پیدا کردهاست.
🔶اگر دولت وارد عرصه اشتغال در فردوس نشود و تنها به امید بخشخصوصی باشیم شاید قطار پیشرفت فردوس ،هرگز سر از ایستگاه فردوس در نیاورد، و این نسل جوان هستند که قربانی خودخواهی ما خواهند شد،چرا که حتی آبدارچی و نظافتچی ادارات فردوس از استانهای مجاور استخدام می شوند چه رسد به کارمندانش و این معضلی است که جوانان فردوس را از آن گریزان کرده است.