🔶 رئیس اداره صنایع دستی میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان فردوس در گفت و گو با خبرنگار فردوس رسا گفت: طرح مطالعاتی اولیه موزه نسخ خطی که قرار است در مدرسه علیا اجرا شود آغاز شده است.
🔶روح الله صداقت طالبی افزود : مدرسه علیا به دلیل آنکه یک ملک وقفی است در اختیار اداره اوقاف قرار دارد و ما آن را به صورت ۱۰ ساله اجاره کرده‌ایم.
🔶وی اظهار داشت : مرمت این مدرسه با شاخصه های تاریخی و معماری که دارد در سال ۹۱ آغاز شد و درب های آن نیز نصب گردید اما به دلیل نبود اعتبار تا سال ۹۷ اتفاق خاصی برای آن نیفتاد و در سال ۹۷ زیرساخت برق تامین شد و مقداری از ضلع شرقی بنا بازسازی گردید که ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شد. البته هنوز هم هزینه هایی خواهد داشت و در واقع در مرحله اول علاوه بر طرح محتوایی موزه، سعی داریم روشنایی موزه پیش بینی و اجرا شود.
🔶صداقت تصریح کرد: در عید ۴۰۱ بنا بر تصمیم ستاد خدمات سفر شهرستان بازارچه صنایع دستی در این محل برگزار شد که با استقبال زیادی رو به رو گردید، این استقبال باعث شد تا مجدداً پیگیر موضوع موزه نسخه خطی باشیم و طرح محتوایی آن را که در سال ٩٧به تصویب اولیه رسیده بود مجدد پیگیری کردیم.

🔶رئیس اداره میراث فرهنگی فردوس گفت :از محل اعتبارات مشاور گرفته‌ایم و طرح مطالعاتی اولیه موزه نسخ خطی را شروع کرده‌ایم و مشاور نسخه ها را بررسی کرده است.
🔶وی افزود : نسخه ها با موضوع قرآن، وقف نامه و ادعیه هستند که پیش بینی می کنیم در مرحله اولیه حدود ۳۰۰ نسخه که تعدادی در مدرسه حبیبیه و درنزد روحانیان محترم است و تعدادی هم در اختیار میراث فرهنگی قرار دارد جمع آوری و در این موزه به نمایش گذاشته شود.

🔶رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان فردوس از مجموعه گردشگری مذهبی فردوس گفت و افزود: مدرسه علیا با کاربری موزه نسخ خطی قسمتی از مجموعه گردشگری مذهبی شهرستان با محوریت امامزادگان خواهد بود.
🔶 صداقت گفت: این مجموعه گردشگری مذهبی را در ۳ محله هدف سادات، میدان، عنبری دنبال خواهیم کرد که مطالعات قوی و همدلی مدیریتی شهرستان را می طلبد تا به نتیجه برسد.

🔶وی با اشاره به ظرفیت موزه مردم شناسی در این مجموعه گردشگری گفت: علاوه‌بر راسته بازار که قسمت اقتصادی این مجموعه را پوشش خواهد داد کاروانسرای جوادی به عنوان زائر سرا و خانه رسایی و حمام جهانیار هم برای قهوه خانه و سفره خانه در نظر گرفته شده است که حمام جهانیار برای بازسازی به سرمایه گذار واگذار شده است.
🔶صداقت تصریح کرد: مدرسه شیخ هم به عنوان حوزه آموزش قرآنی خواهد بود که توسط واقف و میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شده است ومدرسه حبیبیه و مدرسه علیا به عنوان بخش دیگر آموزشی این مجموعه خواهند بود.
🔶 وی ادامه داد: در کنار اینها به مجموعه تاریخی کوشک کاربری موزه تاریخی و آب داده خواهد شد و مسجد سیدی را به عنوان خانه نهج البلاغه در دستور کار داریم که با وجود مسجد جامع نیز این حلقه به صورت یک مجموعه گردشگری مذهبی بتواند به ترویج فرهنگ اسلامی کمک و برای گردشگران خدمات ارائه دهد و نیت واقفان مدرسه علیا که وقف نامه ای برای ترویج قرآن دارد در یک مجموعه وسیعتری محقق شود.
🔶صداقت اظهار داشت: در کنار همه این زنجیره ظرفیت هیئت موسی بن جعفر (ع) و فعالین این هیئت نقش موثری در تکمیل طرح دارد که به عنوان یک بخش زنده و پویا می تواند کمک موثری در توسعه گردشگری مذهبی شهرستان باشد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.