آموزش اجتماع اخبار خراسان جنوبي اخبارشهرستان فردوس اقتصاد خانواده

دوسوم روستاییان و عشایر استان خراسان جنوبی بیمه اجتماعی نیستند

🔶در حالی که دولت برای برداشتن فاصله طبقاتی، گسترش عدالت اجتماعی، کاهش محرومیت، افزایش، بهبود و توسعه زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی در بخش روستایی بیمه روستائیان و عشایر را در سال ۸۳ راه اندازی کرد اما بیش از دو سوم روستاییان و عشایر خراسان جنوبی از این طرح استفاده نمی کنند.
🔸علیرضا اسدی، مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی در گفتگو با پایگاه خبری فردوس رسا گفت : از 153 هزار خانوار جمعیت مشمول صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان شامل : ساکنین مناطق روستایی و عشایری ، کشاورزان غیر ساکن در روستاها،  ساکنین شهرهای با جمعیت زیر ۲۰هزار نفر،  شاغلین فصلی و صنایع دستی و بافندگان فرش ،  رانندگان حمل بار و مسافر  بین شهری و سایر مشمول در استان خراسان جنوبی تا کنون ۵۳هزار نفر تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان روستائیان و عشایر خراسان جنوبی قرار گرفته اند و  حدود 100 هزار  نفر  تحت پوشش هیچ بیمه ای اجتماعی نیستند، در حالی که دولت ۷۰ درصد حق بیمه را پرداخت می کند و بیمه شده با پرداخت فقط ۳۰ درصد حق بیمه  از تمام مزایای بیمه های اجتماعی شامل : بازنشستگی،  از کارافتادگی،  مستمری بازماندگان و نقل و انتقال سوابق به جز درمان که قبلاً توسط بیمه سلامت اجرایی شده و کلیه هزینه درمان روستاییان و عشایر رایگان است  می تواند استفاده کند.
🔶اسدی با اشاره به بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت و انتقال سابقه به عنوان مزایای این صندوق گفت: در تمام صندوق های بیمه، بیمه شده باید ۳۰ سال سابقه بیمه داشته باشد تا بتواند بازنشسته شود اما در بیمه روستاییان و عشایر اگر بیمه شده به ۶۵ سالگی برسد و ۱۵ سال بیمه پرداخت کرده باشد با ۵ سال تشویقی که دولت می دهد بازنشسته می شود.
🔶اسدی در مورد از کار افتادگی نیز گفت: به محض این که بیمه شده حق بیمه پرداخت کند مشمول مزایای از کار افتادگی میشود و اگر از کار افتادگی مورد تایید کمیسیون قرار بگیرد نیاز به پرداخت حق بیمه ندارد و صندوق حقوقی معادل دو سوم سطح درآمدی که بیمه‌شده در ابتدای عضویت انتخاب کرده را بعنوان حقوق پرداخت کند.
🔶مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر خراسان جنوبی در مورد مستمری بازماندگان هم گفت: در صورت فوت سرپرست تا زمانی که همسر زنده است مستمری دریافت می کند حتی اگر ازدواج کند مستمری قطع نمی شود و در  مورد فرزندان نیز برای دختر تا هنگامی که  ازدواج نکرده  و برای پسر مادامی که در حال تحصیل است ودرصورت عدم تحصیل تا ۲۰ سالگی مستمری پرداخت می‌شود.
🔶وی تصريح کرد :حتی اگر فرزندی پدر و مادرش هر دو بیمه شده باشند می تواند از مزایای بیمه پدر و مادر هر دو استفاده کند در صورتی که قبلاً اینگونه نبود و فقط از مزایای بیمه یکی از والدین می شد استفاده کرد.
🔶علیرضا اسدی از همه کشاورزان، روستاییان و عشایر ۱۸ تا ۵۰ سال که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند خواست حتماً تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار بگیرند و از امکاناتی که نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت برای رفاه و آسایش و آینده آنان در نظر گرفته استفاده کنند.
🔶وی از آن دسته از بیمه شدگانی که قبلا بیمه شده اند و بعضا سابقه چند ساله در صندوق دارند اما به دلایلی ارتباطشان را با صندوق بیمه قطع کرده‌اند توصیه کرد حتما با مراجعه  یا تماس با کارگزاری محل سکونت بیمه خود را تمدید کنند زیرا اگر در زمان حادثه ارتباط بیمه ای با صندوق نداشته باشند نمی توانند از مزایای بیمه استفاده کنند.
🔶اسدی افزود: این افراد اگر بیشتر از ۵۰ سال سن  هم داشته باشند می توانند بیمه خود را تمدید کرده  و با استفاده از قانون معافیت سقف سنی در پرداخت حق بیمه از مزایای آن استفاده کنند.
🔶علیرضا اسدی از اضافه شدن ۳۵ تا ۶۰ درصد به سطوح درآمدی بیمه شدگان در سال ۱۴۰۱ گفت و افزود: کمترین سطح درآمدی ماهیانه در سال آینده یک میلیون تومان با پرداخت حق بیمه  ۵۰ هزار تومان در ماه  و بیشترین سطح درآمدی ماهیانه در سال آینده دو میلیون و ششصد و شصت هزار تومان با  پرداختی حق بیمه ماهی ۱۳۳ هزار تومان خواهد بود که این موضوع مهم افزایش ۶۰درصدی حقوق پرداختی به مستمری بگیران در سنوات بعد را بدنبال خواهد داشت.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.