صد دانه یاقوت فردوس باید برند بماند
مشکلات انار فردوس ۹۵ درصد وقت جلسه برنامهریزی جشنواره انار را هم گرفت.
دراین جلسه یکی از اعضای شورای شهر باغستان مخالفت خود را با برگزاری این جشنواره اعلام کرد اما سایر مسئولان حاضر در جلسه جشنواره را فرصتی برای حل مشکلات برند کشاورزی فردوس دانستند.
فرماندار فردوس در این جلسه بر حضور فعال مردم در برگزاری جشنواره تاکید کرد و گفت: نقش مردم دراین جشنواره باید برجسته باشد و نهادهای دولتی بعنوان پشتیبان عمل کنند و شوراهای شهر و دلسوزان فردوس هم کمک کنند مهدی روشن افزود : موضوع خرید انار باید قبل از جشنواره حل شود که در این خصوص کارهای خوبی انجام شده و نتایجی به دست آمده است که امیدواریم موقع برگزاری جشنواره کشاورزان دغدغه نداشته باشند.
وی برگزاری اولین دوره مسابقات ملی گوهر تراشی را فرصتی برای پررنگتر کردن این جشنواره دانست و خواستار همزمانی این دو رویداد مهم در شهرستان شد.
روشن با انتقاد از نقدهای بدون راهکار اظهار داشت: مشکلات انار از جمله مبارزه با کرم گلوگاه انار یک مبارزه همگانی می خواهد باید برای انار زحمت بکشیم و هزینه کنیم.
وی افزود: انار فردوس یک برند است و باید برند بماند و برای این برند باید هزینه کرد و این جشنواره در جایگاه بازاریابی و تبلیغات باید محکم برگزار شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فردوس نیز با ارائه گزارش عملکرد این اداره در خصوص مبارزه با آفات انار گفت: یک بار در سالهای قبل تجربه شد و با جمع آوری و معدوم کردن انارهای آلوده برداشت انار سال رشد قابل ملاحظه ای داشت اما متاسفانه برخی از باغات رها شده هستند و باز هم مشکل به وجود میآید
علی امیرزاده افزود : در کنار این جشنواره اگر یک مبارزه همگانی اتفاق بیفتد و همه باغات بدون استثنا پاکسازی شوند میتوان جلوی کرم گلوگاه را گرفت و این تنها راهکار است.
رئیس اداره صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان فردوس هم در این جلسه با اشاره به ثبت جشنواره انار و زعفران و بازیهای بومی محلی روستای گستج در تقویم رویدادهای گردشگری کشور گفت: این یک ظرفیت است و یک کار تبلیغاتی مهم انجام شده میباشد.
کاظم شبنمزاده افزود: با بررسی نقاط ضعف و قوت جشنوارههای قبلی نکات مهمی باید در نظر گرفته شود تا اولین جشنواره پس از ثبت در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به بهترین نحو برگزار شود.
رئیس شورای اسلامی شهر فردوس با تاکید بر برگزاری جشنواره انار و زعفران گفت : انار فردوس مشکلاتی دارد که باید به صورت تخصصی به آن پرداخته شود خوشبختانه علم پیشرفت کرده و میتوان برای مشکلات راه حل داشت.
سید مهدی علی پرست پیشنهاد داد اعضای شوراهای اسلامی سه شهر با حضور در اداره کل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی و دانشگاه بیرجند به عنوان نمایندگان مردم مشکلات انار را پیگیری کنند که سایر روسای شوراهای اسلامی اعلام آمادگی کردند.
رئیس شورای اسلامی شهر اسلامیه نیز با اشاره به این موضوع که روزگاری فردوس سومین قطب تولید انار در کشور بوده گفت: بر اساس آمار رسمی منتشر شده سال ٩۶ سطح زیر کشت انار در شهرستان فردوس ٢ هزار و ١۵٠ هکتار بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۲۰۰۰ و در سال ۱۴۰۲ به ۱۹۰۰ هکتار رسیده است که این نشان دهنده وضعیت انار در فردوس است.
شهردار اسلامیه در این جلسه خواستار تعیین وضعیت باغهای رها شده در جهت بهره وری آب و و پاکسازی باغات آلوده شد.
پیشاوری برای همکاری شهرداری اسلامیه در این موضوع اعلام آمادگی کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر باغستان نیز از برگزاری جشنواره به شرط منتج شدن به نتیجه ملموس برای کشاورزان استقبال کرد.
ابراهیم محمدی اظهار داشت: به بهانه همین جشنواره میتوان همه را بسیج کرد، هنرمندان را پای کار آورد، آموزش را از طریق مدیران مدارس در مدارس آغاز کرد و حتی اگر لازم شد از اهرم فشار استفاده کرد و با جمع آوری انارهای آلوده مبارزه با کرم گلوگاه را به نتیجه رساند.
در این جلسه قرارشد اداره صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان با کمک بخش خصوصی و مردم این جشنواره را همزمان با اولین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی که 9 تا 11 آبان ماه برگزار می شود درخیابان سرتخت باغستان برگزار کند.