ذهن هایمان را در زلال غدیر بشوییم
#یادداشت_سردبیر:
غدیر سرچشمه پاکی ها و زلالی هاست و منحرفان از آن جهل و سیاهی را تا ظهور منجی موعود(عج)برای مردم به ارمغان آوردند.جالب آنکه زندگی سراسر حکمت و پند و موعظه پیشوای ما که از ولادت در کعبه شروع و تا شهادت در محراب ادامه داشت از سوی مردم به ویژه پیروان آن حضرت مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است.
توجه به ظواهر و عدم توجه به باطن و عمق وجودی مولای متقیان ایشان را نه در آغازین روزهای اسلام تا شهادت آن امام همام بلکه در عصر امروز که عصر انفجار اطلاعات و تکنولوژی است،آنچنان که باید به مردم بویژه نسل جوان نشان نداده است.
امام على عليه السلام در خطبه ۱۸۹نهج البلاغه : “از من بپرسيد پيش از آن كه از دستم دهيد ؛ زيرا من به راههاى آسمان ، داناتر از راههاى زمينم .”
و رفتاری که جماعت جاهل آنروز با مخزن و معدن علم الهی داشته اند هنوز پابرجاست و بشریت به حق نتوانسته است در مورد جانشین پیامبر اسلام حق مطلب را ادا کند.
همانطور که امروزه شاهدیم که غدیر و ولایت را در ظواهر خلاصه کردهاند و شیوه و راه روش زندگانی، و الگوی زندگی ایشان آنچنان که باید و شاید نه شناخته شده و نه عمل شده است. و مظلوم اول عالم هنوز هنوز مظلوم و ناشناخته است است.
“از سوی دیگر در خطبه ۱۵ نهج البلاغه داریم:به خدا قسم اگر آن املاك را بيابم به مسلمين بر مى گردانم گر چه مهريه زنان شده باشد، يا با آن كنيزها خريده باشند. زيرا گشايش امور با عدالت است، كسى كه عدالت او را در مضيقه اندازد ظلم و ستم مضيقه بيشترى براى او ايجاد مى كند.”
آنچه امروز جامعه ما بیشتر به آن نیاز دارد اجرای عدالت است که بارها و بارها در فرمایشات رهبری به آن اشاره شده و شهید مظلوم خدمت شهید رییسی خود را ملتزم به آن می دانست.
فرجام سخن آنکه غدیر چشمه جوشانی است که باید از آن برای نسل جوان اندیشه سازی کرد و گاه برخی رفتارها و حرکت ها نه تنها کمکی به گفتمان غدیر نمی کند بلکه خود عاملی بر دور سازی مردم از این دریای معرفت و شناخت جایگاه بزرگ حضرت علی(ع) به عنوان برترین پرچمدار عدالت و حق خواهی است.
انتظار آن است برنامه ریزان و برنامه سازان و دست اندرکاران این واقعه بزرگ به گونه ای عمل کنند تا حتی الامکان از وهن و یا انحراف آن در اذهان ،دوری شود و ذهن و فکر مردم بویژه نسل جوان و کودکان را با چشمه سار غدیر آشنا کنند که کاری بسیار سخت و طاقت فرسایی است و در کنار توجه به عوامل مادی در بزرگداشت غدیر عوامل فکری و روحی و نیازهای اندیشه ورز را با روش های نوین مخاطب پسند بویژه برای نسل های دو دهه قبل برنامه ریزی کنند.
آنچه امروز نیاز داریم آن استکه کیفیت برنامه ها بر کمیت آن ارجحیت داشته باشد. و برنامه ها تنها برای پر کردن آمار و کارنامه سازی برای مسولین بالا دستی نباشد بلکه برای بیان فضائل مولایمان اختصاص یابد که نه فقط شیعیان و اهل سنت در بزرگی مقامش قلم فرسوده اند و بسیاری از اندیشمندان ادیان دیگر نیز در نوشتارهای خود به تحسین و ستایش مقام ایشان قلمفرسایی کرده اند.یا حق