اخبارشهرستان فردوس اقتصاد جوانان خانواده دولت

نانواها در تنور قوانین می سوزند و می سازند.

فردوس رسا- دیگر مثل قبل رونقی در نانوایی ها نمی بینیم، روزگاری که در هر نانوایی حداقل سه نفر کار می‌کرد حالا کار به جایی رسیده که کارگران نانوایی ها می‌خواهند بروند دنبال بنایی و کارگریهای دیگر، زیرا درآمدشان آنقدر نیست که جوابگوی مخارج سرسام آور زندگی این روزها باشد.
🔹 آن ها می‌گویند درآمد کارگری های دیگر خیلی بیشتر از این درآمد است، حداقل شرمنده خانواده نمی‌شویم.
🔸 صاحبان نانوایی می گویند چند سال است که قیمت نان تغییر نکرده است، هزینه ها چند برابر شده اما قیمت نان را تغییر نمی دهند. ادارات مربوطه در این جامعه زندگی نمی‌کنند. هزینه‌های سرسام‌آور چند برابری را نمی‌بینند. نانوا که نمی‌تواند جور دولت را بکشد، دولت می خواهد یارانه بدهد از جیب خودش بدهد. دولت حتی به فکر ما نیست، تامین اجتماعی که از دولت است چرا در این زمینه کمک نمی کند. این که بی حساب و کتاب به نفع دولت و ملت تصمیماتی گرفته شود و همه بار روی دوش یک قشر بیفتد مدیریت نیست.
🔹 حقیقی صاحب نانوایی در اسلامیه می‌گوید: کارگرهایم رفته اند، یک ماه به زور نگهشان داشتم تا جایگزین پیدا کنم، کسی نیامد، آنها هم رفتند. چون با درآمد نانوایی زندگیشان نمی چرخید. من دست تنها هستم و گاهی یکی از اقوام تا جایی که بتواند کمک می‌کند، می دانم که کسی هم پیدا نخواهد شد با این درآمد اینجا کار کند. نانوایان های دیگر اسلامیه هم وضعشان همین است. یکی خانواده اش کمکش می‌کند. یکی تنها مانده بدون کارگر و دیگری هم کارگر هایش در حال رفتن هستند و نمی تواند جایگزین پیدا کند.با این اوضاع هیچ کس دوام نمی آورد و باید تعطیل کنیم.
🔹 محتشم رحمانی می‌گوید: سررسید اجاره نانوایی دارد می رسد تمایلی به ادامه کار ندارم می‌خواهم تعطیل کنم.
🔹 او می گوید: همه این مشکلات از یک سود آرد بی‌کیفیت از سوی دیگر، روی آن را ندارم که نان دست مشتری چندین ساله ام بدهم، روزی دو سوم نانی که باید دست مشتری بدهم برای خوراک دام از نانوایی من خارج می شود.
رحمانی می گوید: حداقل بگذارند نانهای مختلف و شیرینی هم بپزیم تا بتوانیم این اوضاع را مدیریت کنیم.
رضا بادپروا دیگر نانوای پیشکسوت می گوید: کیفیت آرد خوب نیست ولی نانوایی نانوا است که از آرد بد هم بتواند نان خوبی در بیاورد ما روغن و زردچوبه استفاده می‌کنیم تا هم خمیر مناسبی داشته باشیم و هم رنگ آرد که خوب نیست جبران شودز
او که عمرش را در این کار سپری کرده و در آستانه بازنشستگی است می‌گوید: دولت فکری به حال کارگران نانوایی ها بکند، من نانوایی را بفروشم پولم را در بانک بگذارم زندگی ام به بهترین شکل می‌گذرد اما دلم می‌خواهد چند نفر، چند خانواده سر این سفره بنشینند و پسرم می‌خواهد بعد از من این نانوایی را اداره کند.
🔹پسر او می گوید: دلم می‌خواهد کار پدرم را که بیشتر از ۳۵ سال است برای آن زحمت کشیده ادامه بدهم اما با این اوضاع نگرانم و به آینده امیدی ندارم .
🔹نانواها یکی دیگر از بزرگترین مشکلاتشان را نانهایی می دانند که بدون مجوز، مالیات و گیر و گرفتهای بهداشتی در منازل تولید ودر سوپرمارکت ها عرضه می‌شوند.
آنها می گویند : زمانی کیفیت آرد خیلی بد بود برای آنکه بتوانیم نان دست مشتری بدهیم روغن و زرد چوبه اضافه می کردیم که بهداشت جلوی این کار را هم گرفت اما الان مشکلی نیست. این گیر و گرفتها پس چرا برای بقیه نیست ؟چه کسی می داند در چه اوضاعی آن نان پخته شده و حالا جلوی چشم آقایان در سوپرمارکتها فروخته می شود و اتفاقا خودشان هم می خرند و استفاده می کنند .
🔹نانواها می گویند ما با خانواده هایی که برای مصرف خود می پزند مشکلی نداریم، با عرضه کنندگان سوپر مارکتها هم مشکی نداریم اما توقع داریم آنها هم مالیات بدهند، مجوز بگیرند، بهداشت و دیگر ادارات مربوطه برکارشان نظارت کند.آنها چانه خمیر را کم می گیرند و نانش را با قیمت بیشتری می دهند، کسی هم نیست بپرسد چرا ؟

🔹 با ظهور نسل جدید تنور های گازی و کیفیت نامناسب آرد و در نتیجه نان بی کیفیت تنورِ سنتِ زیبای پخت نان در خانه ها که کم کم به فراموشی سپرده می‌شد دوباره در خانه‌های شهرستان گر گرفته است و علاوه بر خانواده هایی که برای مصرف شخصی در خانه نان پخت می‌کنند بانوانی هم به عنوان درآمد به آن نگاه کرده اند و با فروش محصول خود به سوپرمارکت‌ها به درآمد مناسبی هم رسیده اند، اما مشکل اینجاست که هیچ اداره یا نهادی به سامن دهی آن توجه ندارد.
🔹 شاید تقاضای زیاد این نوع نان کمی مسئولان را دچار تردید کرده باشد اما حقیقت این است که این مشاغل هم باید ساماندهی شوند به خصوص که مربوط به بهداشت و تغذیه غالب می شود.
🔹 شبکه بهداشت می‌گوید: فقط نانوایی ها می توانند نان سوپرمارکت ها را تامین کنند آن هم در بسته‌بندی‌های پلمپ شده و با برچسب مشخصات تولید و تولیدکننده؛ اما همه ما همه جا بسته‌بندی‌های بدون مشخصات با نایلون های گره زده را همیشه روی پیشخوان های اکثر سوپرمارکتهای سطح شهر دیده ایم، چیزی که شبکه بهداشت ادعا می کند بر آن نظارت دارد.
🔹 مرکزبهداشت فردوس می‌گوید پیشنهاد داده است یک مجموعه استاندارد ساخته شود و زنان سرپرست خانوار و یا خانواده های کم درآمد در آنجا پخت داشته باشند و نان هم با بسته‌بندی مناسب توزیع شود، اما همین طرح هم تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است.
🔹 علی پرست مسئول صنف نانوایان فردوس می‌گوید: نانوایی‌ها اوضاع بدی دارند چند سال است که قیمت نان تغییری نکرده است اما هزینه‌ها از جمله دستمزد و بیمه و غیره زیاد شده است، ما اقدامات لازم را انجام داده ایم اما نتوانستیم تا الان کاری انجام بدهیم زیرا این استان است که باید تصمیم بگیرد.
🔹 او می‌گوید: کیفیت آرد خیلی بد نیست اما رنگ خوبی ندارد، حذف یکی از کارگرها از چرخه تولید نان یعنی کیفیت پایین و این نکته‌ای است که نانوایان ما امروز به دلیل این که دخل و خرجشان با هم جور نیست و کارگربدلیل دستمزد پایین حاضر به کار کردن در نانوایی نیست با آن روبه‌رو شده‌اند.
🔹 رئیس صنف نانوایان فردوس می‌گوید: معلوم است نانی که در سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شود کیفیت بهتری دارد. تعداد و مقدار خیلی در کیفیت تاثیر می‌گذارد. در خانه روزانه یک کیسه شاید پخت شود اما در نانوایی ها چند کسیه پخت می شود که این مهمترین علت کیفیت بهتر نان های سوپر مارکت هاست.
🔹 خوشبختانه مهلت تعلیق قانون تمرکز وظایف بازرگانی کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی موسوم به قانون انتزاع که سال 98 به دلیل مصوبه سران قوا تعلیق شد در تیرماه گذشته خاتمه یافته وطی چند ماه گذشته به طور کامل این وظایف به وزارت جهاد کشاورزی برگشته است که با توجه به تجربه موفق سالهای 1392 تا 1398 می توان منتظر اتفاقات خوشایند در این حوزه بود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.