جوان فردوسي به هنر، سنگ کیمیا می کند
علی گرجیان مقدم در حالی در آستـانه دهه سوم زندگی اش است که توانسته گوهرتراشی را به تعداد زیادی از علاقمندان آموزش دهد و نه تنها خودش در این کار به موفقیت هایی دست یافته؛ بلکه با آموزش به گفته خودش سخت و رعایت همه اصول و قواعد کار، باعث موفقیت دیگران نیز شده است.
او که در سال 97 به عنوان سرباز مربی به 350 نفر در مرکز آموزش فنی و حرفه ای فردوس آموزش داده است، شروع فعالیتش در حوزه گوهرتراشی را چنین شرح می دهد:
دانشجوی دانشگاه زاهدان بودم در دانشگاه یک کارگاه کوچک گوهرتراشی دایر بود یک روز درش باز بود و من کنجکاو شدم و وارد کارگاه شدم. در بازگشت به فردوس متوجه شدم که منابع سنگ های نیمه قیمتی و عقیق در فردوس وجود دارد، نمونه هایی به دانشگاه بردم و در آنجا یک دوره مقدماتی گذراندم و بعد تعدادی کار انجام دادم و در بازار زاهدان فروختم .
بعد از آن برای گذراندن دوره های پیشرفته تر ترغیب شدم و در یک دوره 25 روزه گوهرتراشی در جاجرود نزد یک استاد متبحر که سازنده تجهیزات گوهرتراشی هم بود عازم تهران شدم که بعد از این دروه در سال 92 یک کارگاه کوچک در باغستان که هنوز شهر نشده بود راه اندازی کردیم و کار را با یک دستگاه آغاز کردم.
رفته رفته مشتری ثابت پیدا کردم و تعداد مشتری ها بیشتر می شد و از سایر نقاط کشور نیز سفارش داشتیم که بخشی از درآمد صرف تجهیز کارگاه و بخشی نیز صرف خرید مواد اولیه باکیفیت می شد.
سال 97 درخواست دادم تا به عنوان سرباز مربی همین حرفه را در مرکز آموزش فنی و حرفه ای به دیگران آموزش بدهم و در این مدت تعداد350 نفر در سه رشته دامله،فست و کارولینگ آموزش دادم و برخی را به بازار فروش وصل کردم که آموزش آنها براساس نیاز روز بازار بود و به برخی مشاروه خرید تجهیزات دادیم و برای برخی هم تجهیزات خریداری کردیم و کارگاه هایی در سطح شهرستان راه اندازی شد و امروز 12 کارگاه در حال فعالیت هستند.
از استان های دیگر مثل فارس، تهران، مازندران، یزد، سیستان بلوجستان و خراسان شمالی از خدمات آموزشی ما در شهرستان استفاده کرده اند و ما نیز در فارس و یزد خدمات آموزشی داشته ایم.
علاوه بر این یک دوره آموزشی برای مربیان استان خراسان جنوبی با شرکت 15 نفر در سال 99 در فردوس برگزار شد.
بعد از دوره سرباز مربی در سال 99 مشتاق بودم که آموزش را همچنان دنبال کنم بخصوص که روی کیفیت کار فردوس حساسیت دارم برای همین آموزشگاه گوهر تون را در سال99 با مجوز سـازمان فنـی و حرفـه ای راه اندازی کردم و آموزش را بصورت خصوصی دنبال کردم که علاوه بر آموزش گوهرتراشی در سه رشته، ساخت جواهرات و زیورآلات نقره را نیز برای بهره وری و ارزش افزوده بیشتر آموزش می دهیم.
در این چند سال تعداد 24 نفر نیز در آموزشگاه آمـوزش های دقیق تر و کاربردی تر دیده اند به گـونه ای که برخی، کارگاه راه انـدازی کرده اند و جـذب نیـرو داشتـه اند که در یک کارگاه حدود 7 نفر مشغول کار هستند.
همه دغدغه ام این است که یک محصول با کیفیت قابل ارائه در بازارهای داخلی و خارجی در فردوس تولید شود و برای این منظور با حداقل امکانات کار را براساس استاندارهای جهانی جلو می بریم، در بازارهای جهانی به ارزش افزوده 80 درصد می توان دست یافت که ارزآوری خوبی برای کشور دارد.
آرزوی دیگر علی گرجیان جلوگیری از خام فروشی سنگ های شهرستان فردوس است او می گوید :
فردوس بهشت سنگهای نیمه قیمتی است هر سنگی که در هر نقطه از استان و ایران استخراج می شود در فردوس نیز نمونه آن یافت می شود اما متاسفانه حوزه معدن سامانی ندارد و گاهی بهترین سنگها از شهرستان خارج می شود که با گسترش این هنر در شهرستان مـیتوان مسئولان را به توجه به این حوزه واداشت تـا ارزش افـزوده آن در شهرستـان بمـاند و از فـردوس خـارج نشود .
فردوس به جوانانی مثل علی گرجیان خیلی نیاز دارد حساسیت او به برند فردوس، آموزش و گسترش هنر گوهر تراشی و ارزش افزوده ای که از نظر او باید در فردوس به آن رسید داشته بزرگی در حوزه صنایع دستی شهرستان فردوس است که نباید در سایه غفلت مسئولان به باد برود . باید سرمایه های انسانی در کنار سرمایه های خدادادی این شهرستان را مسئولان ببینند و حمایت کنند .