حل مشکلات هرتعاونی در جلسه اختصاصی
فرماندار فردوس در جلسه ستاد توسعه تعاون شهرستان فردوس پس از شنیدن مشکلات تعاونیها گفت :باید برای هرتعاونی جلسه اختصاصی گذاشته شود و مشکلاتی که در شهرستان وجود دارد بدون تعارف به نتیجه برسد و راه حل جایگزین ارائه گردد.
مهدی روشن ،صولتی رئیس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و معاون برنامه ریزی و امور عمرانی خود را مامور برگزاری این جلسات کرد و گفت: تعاونی ها هم باید ساختار خود را بهروز کنند و به پویایی برسند و صرفاً به هیئت مدیره اکتفا نکنند و مردم را مشارکت دهند .
وی اظهار داشت: مشکلات را با هم حل میکنیم باید با نیاز سنجی برنامه طراحی کنیم و برای هر مجموعه مدل کار ارائه دهیم و هماهنگ کننده همه اینها اداره کار است.
مدیران تعاونی های شهرستان نیز مشکلات تعاونی های خود را در این جلسه مطرح کردند .
مدیر عامل تعاونی دامداران فردوس گفت: این تعاونی در سال ۹۱ تشکیل شده و بهره برداری از مجتمع دام سنگین سالهاست که بدون تکمیل زیرساختها دامداران را با مشکلاتی روبرو کرده است که این باعث عدم استقبال دامداران از مجتمع دام سنگین شده است.
ذاکر با اشاره به راه دسترسی این مجتمع در زمستان و هنگام بارندگی بزرگترین مشکل مجتمع را تامین آب مناسب اعلام کرد .
مدیرعامل تعاونی کامیون داران نیز گفت: ۲۵ سال پیش ۳۰۰ متر ساختمان با ۱۵ میلیون تومان اعتبار ساختیم اما هنوز نتوانستیم علی رغم مکاتبات بسیار انشعاب آب آن را بگیریم .
وی افزود : برای تعاونی شدن از ما ۵ ماشین ملکی می خواهند در صورتی که تعاونی 50 عضو دارد که هرکدام مالک یک ماشین هستند.
مدیرعامل تعاونی کامیون داران با اشاره به کمیسیون ۳۵ درصدی باربری ها گفت: ۲۵ سال هر روز کامیونداران سوال می کنند پس این شرکت تعاونی کی میخواهد راه اندازی شود .
مدیرعامل مجتمع خدماتی رفاهی ستاره سهیل هم گفت: پنج سال از افتتاح مجتمع میگذرد اما هنوز دوربرگردان درستی ندارد و محوطه آن نیز آسفالت نیست. وی با اشاره به هزینه های زیاد قبوض گفت: ما ۱۰ نفر هستیم که ماهیانه ۱۸ میلیون تومان هزینه بیمه داریم و ماهانه ۲۰ میلیون تومان ارزش افزودهای است که اداره مالیات از ما می گیرد ،کارمن گرفتن تسهیلات برای پرداخت حق بیمه و پولی است که اداره مالیات از ما می گیرد .
مدیرعامل مجتمع خدماتی رفاهی ستاره سهیل با اعتراض به کم شدن سهمیه سوخت در استان گفت: این موضوع در استان های همجوار وجود ندارد و خرید مسافران در استان های همجوار بیشتر از استان ما است و این بی عدالتی است .
مدیر تعاونی مسکن فرهنگیان نیز از ۲۰ درصد سهم تامین اجتماعی از هر قرارداد گلایه کرد .
وی پیشنهاد کرد به دنبال خرید مستقیم مصالح و یا حداقل آهن آلات از کارخانه باید بود .
وی افزود: تعاونی مسکن فرهنگیان از ۳۰ سال پیش فعال است و ۳۵۰ واحد احداث و واگذار کرده است .
طلایی مدیرعامل شرکت تعاونی پرطلایی نیز با اشاره به مشکلات دست و پاگیر اداری در شهرستان به مشکل تامین آب اشاره کرد و گفت: با ۲۵ نیرو و ۱۱ میلیارد تومان سرمایه تعطیل کرده ایم .
طلایی افزود : ما روزانه ۱۲ هزار لیتر آب نیاز داریم که با تانکر تامین می شود آبی که قابل استفاده نیست ولی هزینه آن هزینه آب شیرین محاسبه می شود .
وی اظهار داشت: سهمیه دان را تا آذرماه پرداخت کرده اند و می گویند کل سال ۱۴۰۰ پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی کیمیاگران برون که در چهار روستای برون، خانکوک، باغستان سفلی و علیا در عرصه های کشاورزی، دامداری ،عمرانی و گردشگری فعالیت میکند گفت: محله دامداری برون بیست و یک هکتار است اما در نقشه ۱۰ هکتار اختصاص یافته این در صورتی است که تعداد متقاضی از زمین اختصاص یافته بیشتر است.
مدیر عامل تعاونی قنات برون با اعتراض به حفر چاه و برداشت بی رویه آب که باعث کاهش دبی آب قنات می شود گفت: ما ۳۰ کیلومتر قنات داریم که ۶ کیلومتر آن باز است و این اعتبارات کفاف احیای آن را ندارد. تقاضا میکنیم قنات برون در اعتبارات ملی گنجانده شود.
مدیرعامل تعاونی مصرف و مسکن بهداری نیز گفت :فاز اول مسکن بهداری در بلوار دکتر مدبر عزیزی ساخته شد و اکنون با ۶۰ نفر عضو ۱۵ سال است که میخواهیم برای کارکنان بیمارستان شهید چمران خانه بسازیم . قرار بود انتهای بلوار جمهوری کار را شروع کنیم که برخی ادارات مانع شدند . خواهش می کنیم با این اوضاع مسکن تعاونیهای مسکن را حمایت کنید شاید بتوانیم برای خودمان که نشد برای فرزندانمان خانه بسازیم.
وی با اشاره به کارگیری نیروی بازنشسته و عدم توانایی تعاونی های مصرف در پرداخت حقوق قانون کار و بیمه به نیروی جوان خواستار برگزاری جلسه اختصاصی برای تعاونیهای مصرف شد تا مشکل مکان و نیروی کار آنها بررسی شود و مردم با تعاونیهای مصرف آشتی کنند .
مدیرعامل تعاونی خدماتی زرین نیرو با اشاره به هزینه ۳۰ میلیون تومانی برای تهیه گواهینامه های مربوط به کار پرسنل گفت : ما اشتغالزایی داریم اما تاکنون تسهیلاتی دریافت نکردهایم و هر وقت که مراجعه میکنیم میگویند برای تعاونیهای خدماتی تسهیلات تعریف نشده است .
مدیرعامل شرکت تعاونی فرش دستباف گلچین با اشاره به فعالیت ۲۵ساله این شرکت تعاونی گفت: ۱۵۰ نفر در این تعاونی مشغول به کار هستند اما فقط پنج نفر بیمه هستند.
ابراهیمی افزود در سال ۸۶ تعاونی برتر شدیم و تولید و صادرات را از ۵۰۰ متر به 2000 متر رساندیم.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت : از فردا جلسات اختصاصی تعاونی ها برای بررسی و حل مشکلات آنها برگزار می شود.
صولتی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 8 تعاونی با ۵۶ نفر عضو و ۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری در شهرستان تشکیل شده است و ۱۳۹ نفر به واسطه این تعاونیها به اشتغال رسیدهاند که بیشتر در حوزه صنعت بوده است .
وی افزود : بیشترین حمایتی که از سمت دولت از تعاونیها صورت می گیرد حمایت های مالیاتی است که ما از تعاونیها میخواهیم طبق قانون دفاتر خود را قبل از سال پلمپ کنند تا بتوانند از معافیتهای مالیاتی بهرهمند شوند .
وی اظهار داشت: کلاس های آموزشی رایگان همراه با مشاوره در طول سال برگزار می شود .
صولتی با اشاره به ۴۴ مورد نظارت و ده مورد کمک به ساماندهی تعاونی های غیرفعال گفت : تعاونیهای شهرستان در سال گذشته بیش از ۶۰ هزار دلار صادرات مستقیم و غیرمستقیم داشته اند و ۱۳۰۴ نفر ساعت آموزش برای تعاونی ها برگزار شده است .
صولتی تصریح کرد : در حوزه مشاغل خانگی در طرح کاردرخانه پیشنهادی فرماندار شهرستان ،حدود ۱۵۰۰ فعال شناسایی شده و به زودی تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی راه اندازی می شود .
وی با اشاره به خط اعتباری ویژه شهرستان گفت: ما برای پرداخت تسهیلات مشکلی نداریم اما شاید اعتبارسنجی بانک ها مشکلاتی را ایجاد کند.