مشکلات تعاونیهای کشاورزی و دامداری شهرستان فردوس شنیده شد
🔶در دیدار رضوی ، مدیرکل تعاون روستایی خراسان جنوبی با تشکلهای تعاونی روستایی شهرستان فردوس ، مدیران این تشکل ها مشکلات خود را عنوان کردند .
🔶به گزارش پایگاه خبری فردوس رسا، مدیر اتحادیه مرغداران در این جلسه گفت: مرغ باید بالای ۴۷ هزار تومان فروخته شود در حالی که کشش بازار تا ۳۰ هزار تومان است و دولت نرخ را ۴۰ هزار تومان تعیین کرده که این موضوع مشکلات حادی را برای مرغداران به وجود آورده است. از طرفی سرمایه در گردش در وضعیت کنونی کنونی باید چهار برابر قبل باشد تا بتوان از پس هزینه ها بر آمد .
🔶مدیر اتحادیه دامداران فردوس هم گفت : تاکنون کسی موفق به گذراندن این هفتخوان نشده است در حالی که هزینه ها ۳ برابر شده اند قیمتها یک و نیم برابر شده است با این اوضاع دامداری توجیه اقتصادی ندارد. تقاضای خرید تضمینی دام و دام حذفی را داریم تا به نقدینگی دامدار کمک شود و یا گوشت مثل گندم خریداری و در اختیار مردم قرار بگیرد.
🔶 مدیر یکی دیگر از تعاونی ها از کمبود فضای انباری گفت و افزود : ما توان ساخت نداریم تقاضا می کنیم دولت فضا را آماده و تجهیز و در اختیار قرار دهد و یا حداقل به صورت قرض الحسنه مدت دار این کار را انجام دهد.
🔶مدیر تعاونی دیگری اظهار داشت: بهتر است دولت به نقش تعاونی ها اهمیت بیشتری بدهد و به دلیل ناتوانی مالی تشکلها ،عاملیت توزیع کود و سم را به اشخاص حقیقی ندهد .
🔶وی به حذف یارانه کود هم اعتراض داشت و گفت: یارانه کود در دولت گذشته حذف شده در حالی که در همه کشورهای پیشرفته این یارانه وجود دارد زیرا باعث افزایش بهرهوری میشود.
🔶 مدیران تعاونی ها از اخذ مالیات نیز شکایت داشتند. می گویند اداره مالیات تشکل ها و تعاونی های روستایی را شامل ماده ۱۳۳ نمیداند ومی گوید تعاونیها فعالیت مستقیم کاشتف داشت و برداشت را ندارند و خدماتی محسوب می شوند.
🔶چند نفرتسهیلات خرید انار را نوشداروی بعد از مرگ سهراب خواندند و گفتند ما چند ماه به برداشت انار درخواست کتبی میدهیم اما به دلیل همزمانی با برداشت زعفران از انار غافل می شوید مثل سال گذشته که بعد از ۱۵ روز از فصل برداشت چاره کردید که دیگر سودی نداشت و انار کشاورز روی دستش ماند و برخی از کشاورزان هنوز هم پول انار شان را نگرفته اند .
🔶 مدیر تعاونی ابراهیم آباد و طاهرآباد گفت: ۱۸ حلقه چاه داریم و هزار و ۸۰۰ هکتار زمین، که ۷۰ درصد آن پسته کاری است تراکتوری در اختیار ما بود که گرفته اند و اکنون پستهه ها به آفت شدیدی گرفتار است اما تراکتوری برای سمپاشی نداریم. فروشگاه کود هم در منطقه وجود ندارد .حداقل ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات بدهید که بتوانیم مشکلاتمان را ساماندهی کنیم .
🔶مدیرعامل شرکت زعفران کاران و خشکبار نیز گفت: این شرکت در سال ۶۸ با ۴۳ میلیون تومان سرمایه تاسیس شد. در این ۳۵ سال به دلیل عدم حمایت مسئولان با رکود مواجه بودیم و در شرایط فعلی با ۲۵۰ میلیون تومان سرمایه توان ریسک نداریم وی خواستار نظارت و حمایت بیشتر شد. رئیس هیئت مدیره این شرکت هم خواستار ارائه مشاوره حقوقی به تعاونیها شد.
🔶رضوی، مدیر کل تعان روستایی در این دیدار گفت: مسئولان خواب نیستند و همیشه همه حرف ها که در دیدار ها می شنویم را منتقل و تجزیه و تحلیل می کنیم و بر اساس آن تصمیم می گیریم .
🔶وی افزود: چهارشنبه بیست و پنجم خرداد ماه از سامانه هوشمند طراحی شده رونمایی خواهیم کرد که در این سامانه از خرید تا رسیدن ارد به دست مصرف کننده رصد میشود و توزیع کننده در صورت بروز مشکل باید جوابگو باشد.
🔶 رضوی اضهار داشت : به زودی طرح هوشمندسازی نانوایهای شهری راهاندازی میشود اما برای روستاها سامانهای داریم که بر اساس اطلاعات به روز خانه های بهداشت عرضه خواهد شد.
🔶 مدیرکل تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: عاملیت کود نباید انحصاری باشد ولی اولویت با تشکل ها است .
🔶وی در خصوص مشاور حقوقی نیز گفت : متاسفانه چهار سال است که تعاون روستایی خراسان جنوبی بدون مشاور حقوقی مانده بود که پیگیری شده و الان آقای خسروی کار می کند .علاوه بر این قرار است کانون حقوقدانان بسیجی نیز بدون دریافت هزینه در این زمینه کمکمان کنند .
🔶وی گفت : در مورد امور مالیاتی نیز کلاس های آموزشی آزاد برگزار خواهیم کرد و علاوه بر همه اینها نظارت را نیز افزایش خواهیم داد که کمک کننده خواهد بود.
🔶رضوی با اشاره به سوله نیمه تمام تعاون روستایی گفت با تامین اعتبار از استان و مرکز میتوان مراحل ساخت سوله نیمه تمام را با کمک تشکل های تعاونی به اتمام رساند .
🔶این جلسه با حضور فرماندار، مدیر جهاد کشاورزی و رئیس اداره تعاون روستایی برگزار شد.