کسب درآمد با احیای اراضی
🔶رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان فردوس در نشست خبری که به مناسبت روز بیابان زدایی برگزار شد گفت: دولت بیشتر تمایل دارد پروژه ها را با مشارکت مردم انجام دهد و به این پروژه ها اهمیت بیشتری می دهد.
🔶محمد صادقی افزود: در پروژه باد شکن زنده کجه_ چاهنو مردم، شورای اسلامی و دهیاری نیروی انسانی و آماده سازی محل کاشت را برعهده داشتند و ما تأمین نهال، آبیاری و کشت را انجام دادیم و گونه های متنوع گز شاهی، اکالیپتوس و سنجد میوه ای به طول ۱۰ کیلومتر کاشته شده است.
🔶وی به پروژه نهال کاری کجه _پلوند که دو سال پیش با مشارکت مردم انجام شده است اشاره کرد و افزود : تمام ادوات و نیروی کار توسط دو روستای کجه و پلوند تامین شد و ما تامین نهال و آبیاری را برعهده داریم که از ۱۲۵۰ هکتاری که نهال کاری شد به دلیل فرسایش شدید هزار هکتار آن به سبزینگی رسیده است که برای آبیاری سنواتی که طی سه مرحله انجام خواهد شد یک میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی اعتبار تخصیص داده شده است و الان مرحله اول در حال اجرا می باشد.
🔶صادقی گفت: بیشترین فرسایش در محدوده کجه_ چاهنو است و اکثر پروژه ها نیز در این منطقه متمرکز شده اند.
وی به پروژه های دیگری هم اشاره کرد که با مشارکت مردم در دست اقدام است.
وی افزود : با توجه به ارزش چوب تاغ و استعداد برخی از مناطق شهرستان برای پرورش این گیاه می توان در عرصه زراعت چوب، اراضی را در اختیار افراد قرار داد که با کاشت و به ثمر رساندن آن ضمن درآمد مناسب در احیای اراضی مشارکت داشته باشند که خوشبختانه تاکنون چند نفر از این طرح استقبال کردهاند.
🔶وی گفت: گونه تاغ در صورت کف بری دوباره رشد می کند و چون این کار در قالب یک طرح است متقاضی خود فروشنده محصول خواهد بود.
🔶صادقی با اشاره به کاهش نزولات جوی و افزایش باد های موسمی و میزان گرمای کره زمین که در مناطق گرم و خشک بیشتر است گفت: ۸۰ درصد کشور ایران در معرض پدیده های بیابان زایی قرار دارد و استان خراسان جنوبی دومین استان بیابانی بعد از کرمان است.
🔶وی افزود: ده درصد از مساحت شهرستان فردوس کانون بحران است و عمق فرسایش بادی و خاکی در آن بالا است و متاسفانه ۵۰ درصد مساحت شهرستان نیز در معرض بیابانی شدن قرار دارد که هم اکنون از ضلع غربی یعنی رباط خوشاب، کجه _چاهنو و روستای آبد کی بصورت نواری شکل گرفته و به سمت شهرستان پیش می رود
🔶رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فردوس گفت : صادقی به طرح مشارکتی جنگلکاری اقتصادی در اراضی غیر بیابانی هم اشاره کرد و گفت: در عرصه های کوهستانی و مراتع با کشت گونه های مناسب از جمله بادامشک، عناب، ارغوان، انجیر کوهی، زرشک کوهی و مخصوصاً سماق که اقتصادی تر است ضمن احیای اراضی ملی کار اقتصادی توجیه پذیری را میتوان انجام داد. و متقاضیان می توانند برای دریافت عرصه به ما مراجعه کنند.