اجتماع اخبار خراسان جنوبي اخبارشهرستان فردوس اقتصاد جوانان دولت مجلس

گزارشی از بازید معاون وزیرصمت و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از فردوس: رو در رو با چشمان اشکبار سرمایه گذاران در راه مانده

سربازی – رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی که به همراه مدیر عامل شهرک های صنعتی کشور به دعوت نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی که از چند واحد صنعتی و معدنی مشکل دار شهرستان فردوس بازدید کرد با چشمان اشکبار سرمایه گذارانی روبرو شد که درراه مانده و سرگردان و حیران با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کردند.

به گزارش خبرنگار آوا، کارخانه آرد زرین فردوس که مراحل پایانی راه اندازی خود را سپری می کند و تست گرم آن نیز انجام شده با مشکل مهم سهمیه گندم مواجه است.

مدیر عامل این کارخانه گفت: این کارخانه با سرمایه گذاری 50 میلیارد تومانی آماده بهره برداری است و در حالی که سال 93 مجوز 40 هزار تن گندم برای آن صادر شده و سال 96 به 25 هزار تن تقلیل یافته، اما اکنون هیچ سهمیه گندمی نداریم.

کارخانه آماده بکار بدون سهیمه گندم

هادی واحدی تصریح کرد: در شرایطی که دولت مدعی است برای سرمایه گذران فرش قرمز پهن می کند متاسفانه علیرغم پیگیریهای مسئولان استانی و شخص استاندار و مکاتبه با وزیر جهاد کشاورزی این مشکل مرتفع نشده است.

حجت الاسلام عرب امام جمعه شهر اسلامیه نیز خطاب به مسئولان گفت: وقتی فردی نیز حاضر به سرمایه گذاری در منطقه می شود با چنان مشکلاتی مواجه می شود که باید بیاید دفترامام جمعه و گریه کند که فریاد رسی ندارم.

حجت الاسلام نصیرایی نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: اکنون سرمایه گذاری کلانی در این کارخانه انجام شده و باید با رایزنی با وزیر جهاد کشاورزی مشکل سهمیه گندم آن حل شود.

طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در تماس تلفنی با وزیرجهاد کشاورزی و بیان ضرورت حل این مشکل از وزیر قول مساعد گرفت به صورت ویژه موضوع را پیگیری خواهد کرد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و هیئت همراه همچنین از کارخانه مواد غذایی پروین نیز بازدید کردند.

مدیر عامل این کارخانه نیز گفت: فراوردهای این کارخانه مانند رب انار، گوجه فرنگی و غیره به کشور خارجی صادر می شود و اخیرا نیز 9 میلیارد تومان صادرات به اففانستان داشته ام با این وجود با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنم.

باز هم سخت گیریهای بانک ها

محمود پروین با چشمانی اشکبار ادامه داد: 300 میلیارد تومان ملک اینجانب 8 سال شده در رهن بانک است و اکنون نیز فقط برای 2 میلیارد تومان بدهی اجازه آزاد سازی این املاک داده نمی شود.

وی تاکید کرد: در شرایطی که حجت الاسلام نصیرایی با آگاهی از مشکلات این کارخانه، سفارش لازم برای تعامل با بنده را داده و فقط دو ماه از بانک برای پرداخت بدهی مهلت خواسته ام اما بلافاصله اجرائیه صادر کرده اند.

رسولیان مدیرعامل شهرک های صنعتی کشورپس از شنیدن درد دل های این سرمایه گذار قول مساعد داد تا مشکلاتش پیگیری شود.

کارخانجات نساجی شهرستان فردوس مقصد دیگر هیئت بازید کننده بود که اعلام شده با توجه به اینکه فاز رنگرزی این کارخانه در حال اجراست رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام کرد 80 میلیارد تومان تسهیلات مورد نیاز این واحد از طریق اعتبارات 1401 پیگیری شود.

تلاش ها برای راه اندازی منیزیم

بازدید از کارخانه تعطیل شده شمش منیزیم از دیگر برنامه های مسئولان بود و با توجه به اینکه بانک صنعت و معدن از سرمایه گذار قبلی خلع ید کرده و سرمایه گذاری جدیدی پای کار آمده مقرر شده با هماهنگی معاون اول ریاست جمهوری امتیازهایی مانند پرداخت تسهیلات که قرار بود به سرمایه گذار قبلی برای راه اندازی پرداخت شود به خریدار جدید منتقل و زمینه برای راه اندازی آن فراهم شود.

در ادامه بازدید های مسئولان، انبار زعفران پارسیلون فردوس در بورس کالای ایران با سرمایه گذاری اولیه 15 میلیارد تومان و اشتغال 10 نفر به بهره برداری رسید.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: امروز در کشور مسیر سرمایه گذاری و احیاء صنایع مشکل دار هموار شده است.

طاهری با بیان اینکه شاهد سوله ها و دستگاههایی هستیم که به دلایل حقوقی و فردی اینگونه کارخانه تعطیل شده و با معافیت های مالیاتی مناطق محروم و تسهیلات خوبی که از محل تبصره 16 و 18 در قالب سرمایه در گردش به این واحدها پرداخت می شود تلاش خواهیم کرد تا به چرخه تولید بازگردند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز گفت: یکی از منابع دولت برای چرخه تولید، تسهیلات بانکی از جمله تسهیلات تبصره 18 است و در حالی که سال گذشته تسهیلات تبصره 18 در استان 600 میلیارد تومان بوده امسال به 2 هزار و دویست میلیارد تومان افزایش یافته و خط قرمز ما جذب حداکثری این تسهیلات و حتی استفاده از تسهیلات شناور کشور است.

اشرفی تصریح کرد: این تسهلات برای معدن، صنعت، گردشگری و جهاد کشاورزی کاربرد دارد که برای سرمایه ثابت نرخ 10 درصد و سرمایه در گردش نرخ 12 درصد است و اولویت با واحدهایی است  که نیمه فعال باشند.

وی خاطرنشان کرد: برابر آمار حدود 107 درصد از منابع سال قبل را به واحدهای تولیدی تسهیلات پرداخت کردیم که نتیجه انباشت واحدهای تولیدی مشکل دار در سطح استان است.

به نقل از روزنامه اوای خراسان جنوبی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.