آغوش گرم امامزادگان فردوس برای زائران و مسافران
رئیس هیئت امنای بارگاه مطهر امامزادگان فردوس گفت: ۱١هزار و ۵٠٠ مسافر در ایام تعطیلات سال نو در اماکن اقامتی امامزادگان فردوس اقامت داشتند.
یعقوب زاده با اشاره به عبور مسافران و زائران ۸ استان جنوبی از شهرستان فردوس گفت : برای ماندن و اقامت مسافران در جهت اشتغالزایی و درآمد زایی همشهریان باید زیرساختهایی فراهم شود که آستان مقدس با ساخت زائرسرا در زیربنای ۱۷۵۰ متر مربع ۲۲ واحد اقامتی با ظرفیت ۳۰۰ نفر احداث کرده است.
وی با اشاره به سه واحد 30 و 15 نفری این زائر سرا گفت: تجربه های گذشته باعث شد این سه واحد برای ظرفیت های اتوبوسی در نظر گرفته شود تا در مواقع اضطراری و برای کاروانها و اردوها مورد استفاده قرار گیرد.
یعقوب زاده با اشاره به رستوران زائرسرا با گنجایش ۲۰۰ نفر برای رفاه حال مسافران گفت: علاوه بر این ظرفیت اتاق های صحن امامزادگان و سالن پیامبر اعظم (ص) نیز برای اقامت مسافران به کار گرفته می شود که در کل ظرفیت اماکن اقامتی امامزادگان ۵۰۰ نفر است.
وی با اشاره به نوسازی نمای اتاق های صحن امامزادگان گفت: چند واحد نوسازی شده است اما از آنجا که فعالیت های عمرانی از نذورات مردمی است پیشرفت چندانی نداشته و امیدواریم این مهم نیز با همت خیرین و دولتمردان به زودی محقق شود.
وی به احداث مجموعه بهداشتی در سمت چپ ورودی اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود پارک تون و حجم مسافری که در این منطقه شهر ساکن می شود نیاز مبرمی وجود داشت که این مجموعه با چهل چشمه سرویس بهداشتی و شش حمام احداث شد که در آینده نزدیک تکمیل می شود .
یعقوبزاده به احداث آشپزخانه، تصفیه آب برای رفاه حال همشهریان و مسافران و همچنین سقاخانه در مجاورت امامزادگان اشاره کرد و گفت: نگهداری و سرویس دستگاه تصفیه آب هزینهبر است و قبلا همیشه مورد اعتراض اداره آب به دلیل مصرف بالای آب بود اما خوشبختانه با نصب کارتخوان مصرف آب مدیریت شد و به حداقل رسید .
وی افزود : در مورد وضعیت سقاخانه و فضای سبز ، با سه خادم رسمی که حقوق ناچیزی دارند و از طرف دیگر درآمدی که صرفاً نذورات مردمی است توانایی نگهداری نداریم سقاخانه را میشود تعمیر کرد، اما برای نگهداری آن واقعا مشکل داریم وبرای فضای سبز نیز از شهرداری درخواست همکاری کردهایم که گفتند در حوزه خدمات آنها نیست و روشنایی آن نیز هزینهبر است که باید تامین شود.
یعقوب زاده از بهسازی و مرمت صحن و نمای اتاق ها ،از بهسازی فضای بیرون امامزاده تا خیابان بعنوان برنامه های عمرانی آینده گفت.
وی با اشاره به نقش میراث فرهنگی درنگهداری این اثر تاریخی گفت : نه تنها آستان مقدس که کل این منطقه جز آثار تاریخی است و برای هر کار عمرانی باید مجوز سازمان میراث فرهنگی باشد.
سالهاست که می خواهیم با کمک خیرین نمای سقف داخلی را آینه کاری کنیم که میراث باید اجازه دهد. ماهم از وضعیت اطراف امامزاده ناراضی هستیم اما بدلیل تاریخی بودن اجازه بهسازی و زیبا سازی نداریم و همه فعالیت های عمرانی تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی است.
وی به نقش نظارتی سازمان اوقاف و امور خیریه اشاره کرد و گفت : اداره اوقاف فقط نقش نظارتی بر عملکرد هیات امنا که خودشان منصوب می کنند دارد وبر درآمد و هزینه آستان نظارت کامل دارد.
یعقوب زاده گفت: همه مخارج از نذورات مردمی هزینه میشود که برای جذب آن رایزنی های زیادی صورت میگیرد و نذورات با صحبت رو در رو و خواهش گرفته می شود که تاکنون مردم و خیرین در این زمینه سنگ تمام گذاشته اند .
وی به نذورات صندوق و ضریح اشاره کرد و گفت: ضریح با حضور و نظارت چندین نفر بازو غبار روبی می شود میزان نذورات دقیق مشخص و سند میشود و به حساب اوقاف واریز میشود و ما اسناد هزینه ها و فاکتور ها را به اوقاف میدهیم که تایید و پرداخت می کنند و ریالی از مبلغ فوق خارج از چهارچوب تعریف شده هزینه نمی شود .
وی افزود: نذورات ضریح به چهار قسمت تقسیم می شود که ۱۰ درصد آن حقوق سازمان اوقاف است ۲۰ درصد به حساب فرهنگی و ۴٠ درصد به حساب عمرانی واریز می شود و ۳۰ درصد آن برای مدیریت آستان از جمله حقوق خادمین و هزینه های جاری گسترده از جمله قبوض خدمات و سایر تحت نظارات اوقاف هزینه میشود.
یعقوب زاده با اشاره به اینکه هیچ یک از اعضای هیئت امنا حقوقی دریافت نمی کنند گفت: بنده نیزمانند سایر اعضا بعنوان رئیس هیات امنا حقوقی دریافت نمی کنم
وی افزود :از حضور جوانان خوشفکر و متعهد چه در هیات امنا و چه در فعالیتهای دیگر آستان بصورت افتخاری استقبال می کنیم به این فکر هستیم که چند جوان در کنارمان باشند که کار یاد بگیرند و کم کم در اینده نیروهای فعال ، جوان و متعهد واجد شرایط جایگزین شوند به خیلیها هم پیشنهاد کرده ایم اما هنوز کسی استقبال نکرده است.