🔶شیرزاد_مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان فردوس در جلسه شورای منابع آب این شهرستان خواستار تغییر نگاه مردم و مسئولین در حوزه تامین و مدیریت بهینه مصرف آب شرب شد.
🔶مجید شریف زاده با اشاره به فرسودگی ۷۰درصدی شبکه تاسیسات آب شهرستان گفت: ٣۴/٧ درصد هدر رفت آب دربخش شهری وجود دارد که جهت کم کردن هر درصد آن حدود سه میلیارد تومان هزینه لازم دارد.
🔶وی اظهار داشت: در حالی که در بخش خانگی سرانه مصرف هر نفر ۱۷۸ لیتر در روز است در بخش اداری این میزان مصرف ۲۸۰ لیتر است که در بازدیدهای انجام شده مشخص شد ۷۰ درصد شبکه آب ادارات شهرستان فردوس فرسوده است و در واقع حجم زیادی از این میزان هدر رفت آب است.
🔶شریف زاده ادامه داد :در روستاها نیز سرانه مصرف به ازای هر نفر ۱۵۰ لیتر است که متاسفانه آمارها مصرف ۴ برابری را نشان می دهند.
🔶وی با اشاره بر تاثیر مستقیم قیمت پایین آب بر میزان مصرف در روستاها گفت :براساس دادهای خروجی مصارف کنتور های آب اوج مصرف شهر باغستان در فصل گرما و آبیاری درختان میباشد که لزوم رعایت فرهنگ صحیح مصرف ضروری به نظر می‌رسد.
🔶شریف‌زاده خواستار توجه بیشتر به استفاده از روشهای مدیریت بهینه مصرف از قبیل استفاده از آب خاکستری و جمع آوری آب باران جهت آبیاری فضای سبز خانگی و مصارف فلاش تانک شد و گفت: توجه به آب خاکستری می‌تواند باعث کاهش ۳۰ درصد مصرف خانگی شود.
🔶وی افزود: باایجاد روش های تشویقی از طریق سازمان نظام مهندسی و شهرداریها میتوان شهروندان را برای احداث مخزن ذخیره آب باران وآب خاکستری در منازل تشویق نمود.
🔶شریف زاده با اشاره به دوشبکه بودن ۲۱ روستای شهرستان فردوس گفت :مطالعات دوشبکه بودن فردوس نیز درحال انجام میباشد.
🔶وی به افزایش مصرف 25 لیتر بر ثانیه در سایت‌های مسکن ملی در آینده نزدیک هم اشاره داشت.
🔶شریف زاده خواستار طراحی نقشه راه آب شرب فردوس هم شد تا با اجرای آن بتوان از همه ظرفیت‌های شهرستان برای آب پایدار کیفی بهره برداری کرد.
🔶رئیس شورای منابع آب شهرستان نیز با استقبال از این طرح گفت: متاسفانه هنوز سند جامع و مسیر مشخصی در شهرستان تعریف نشده که شورای منابع آب باید این کار را انجام دهد.
🔶مهدی روشن افزود: جلسه تخصصی در حوزه آب باید هر هفته با شرکت دستگاه‌های متولی برگزار شود و ظرف یک ماه آینده سند آب شهرستان در حوزه تامین،توزیع و بهره وری، بومی شدن اسناد بالادستی و شرح وظایف نهادها بسته شود.
🔶فرماندار فردوس اظهار داشت: باید از وقوع بی آبی پیشگیری کنیم زیرا هنگام روبرو شدن با آن دیگر کاری از کسی ساخته نیست. اداراتی که الگوی مصرف را رعایت نمی کنند اخطاریه با رونوشت به فرمانداری دریافت کنند تا تاثیر مستقیم آن را در میزان تخصیص اعتبارات در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان ببینند.
🔶وی از مدیران خواست طرح‌ها و پروژه‌های مربوط به تولید، توزیع و بهره وری آب را سریع آماده کنند و چانه زنی های خود را برای تخصیص اعتبارات ملی و استانی از اکنون آغاز کنند.
🔶در این جلسه عدم شفافیت دولت در خرید چاههای کشاورزی دلیل عدم استقبال کشاورزان از این طرح عنوان شد.
🔶نکته قابل توجه دیگر آنکه در سال‌های قبل سالانه ۲۵۰ هکتار شبکه آبیاری نوین در شهرستان اجرا میشده که سال قبل به دلیل کاهش اعتبارات ملی این طرح فقط ۵٠ هکتار اجرا شده است.

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.