دل پر درد فعالان دامپروری در فردوس
کمیسیون دامپروری شهرستان فردوس که از ابتکارات مسئولان این شهرستان برای همراهی دامداران است امروز صبح تشکیل جلسه داد.
در این جلسه وضعیت مرغداران شهرستان توسط مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی مرغداران ارائه شد .
محمد هایری با اشاره به 6 برابر شدن قیم ت نهاده وافت شدید سرمایه در گردش این تعاونی گفت : با این اتفاقات پس از حذف ارز ترجیحی اوضاع تولید مرغ توجیح اقتصادی ندارد و با وجود همه این مشکلات تحویل نهاده بعد از خرید تاخیر 10 تا 40 روزه دارد.
وی افزود: اکثر مرغداران برای فرار از این اوضاع به زنجیره ها پیوسته اند زیرا تولید مرغ ریسک بالایی دارد و دولت کند عمل می کند و اجازه جبران خسارت هم نمی دهد و خرید تضمینی هم کم است .
هایری خواستار عدم دخالت دولت در محل فروش شد و گفت : تسهیلات با نرخ 23درصد با این وضعیت تولید راهگشا نیست و علاوه بر همه اینها کیفیت نهاده بشدت پایین است و آب مصرفی جوجه که از لحاظ کیفیت باید از آب شرب انسان بهتر باشد کیفیت ندارد و برخی واحدها که به شبکه متصل نیستند نیز برای تامین اب هزینه زیادی را متحمل می شوند .
وی به هزینه بالای تمدید پروانه بهره برداری و پروانه بهداشتی نیز اعتراض کرد و گفت: نگرانی قطع برق و گاز بدلیل تراکم و ضربه پذیری جوجه همیشه وجود دارد و با ورود به فصل سرد تشدید می شود .
فرماندار فردوس در این جلسه با اشاره به حساسیت کار تولید مرغ و وابستگی این صنعت به انرژی های گاز و برق گفت : یکی از مصوبات جلسه این است که همه واحدهای مرغداری شهرستان بازدید شود و برای هر مرغداری که برای جایگزین اقدامی نکرده است اخطار کتبی صادر شود و در صورت نیازبه تسهیلات پیگیری و همکاری شود .
مهدی روشن گفت : عدم امکان پیش بینی شرایط و اتفاقاتی که هر لحظه ممکن است در مسیر انتقال انرژی بروز کند ایجاب می کند که مرغداران حتما بفکر جایگزین برای مدت محدود باشند تا سرمایه شان در چند ساعت نابود نشود .
قرار شد جلسه ای برای تامین اب مرغداریهایی که به شبکه وصل نیستند برگزار شود .
رئیس بانک کشاورزی فردوس نیز گفت در صورتی که حساب مرغداران نزد بانک کشاورزی باشد از محل مجوزی که برای منابع داخلی داریم برای هزینه های جاری و تجهیز مرغداری ها می توانیم تسهیلات ارائه کنیم .
تامین اب کیفی مجتمع دام سنگین فردوس و خرید آب شرین کن چالش دیگر این جلسه بود که علی رقم به نتیجه رسیدن این موضوع در جلسات قبلی بازهم وقت زیادی از جلسه را گرفت .
پیشنهاد شد هر دامدار بصورت جداگانه برای خرید آب شیرین کن اقدام کند که به دلیل هزینه بالا مورد اعتراض ذاکر ، مدیر مجتمع قرار گرفت اما فرماندار گفت : افزایش قیمت و ضرری که به دام و مقدار تولید وارد می شود به مرور با این هزینه برابری می کند و دامداران بهتراست هرچه سریعتر به فکر خرید باشند و ما نیز برای تسهیلات با نرخ کم همچنان پیگیر هستیم .
روشن از معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری خواست برای مدیریت واحد و ساختاری مجتمع جلسه ای برگزار کند .
مدیر مجتمع دام سنگین اسلامیه نیز از نحوه امهال تسهیلات تبصره 18 علی رقم مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان گلایه داشت .
مرادی افزود : این امهال شامل 50 درصد می شود که فرماندار گفت از ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان درخواست بررسی میشود.
مرادی درخواست اجرای عملیات تیغ زنی خیابان ، نصب چراغ چشمک زن در سه راهی ورودی و ترمیم روشنایی مجتمع دام سنگین اسلامیه را داشت که بخشدار اسلامیه گفت تیغ زنی خیابان تامین اعتبار شده و بزودی انجام می شود .
فرماندار با اشاره به مصوبه زیر گذر سه راهی ورودی مجتمع گفت در خواست نصب چراغ چشمک زن به شورای ترافیک ارسال شود و نماینده شرکت توزیع برق نیز برای ترمیم روشنایی قول همکاری داد .